Cala d’Or recull 2.800 firmes per demanar atenció mèdica les 24 hores
Les signatures s’han recollit en menys de tres mesos a diferents punts del nucli costaner de Santanyí.
Des del passat mes d’agost, Cala d’Or va començar a recollir signatures per demanar a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears que la Unitat Bàsica de Salut estigui oberta cada dia de l’any les 24 hores. I en poc més de dos mesos i mig s’ha arribat a les 2.800 persones que han donat el seu suport a la iniciativa. A més, tant l’Ajuntament de Santanyí com totes les associacions representatives dels diferents col·lectius que hi ha al poble, han signat per traslladar la petició a Salut. També es demana la instal·lació, de manera immediata, d’una ambulància medicalitzada els 365 dies de l’any. A la darrera comissió de govern del consistori santanyiner, s’ha acordat traslladar les signatures aconseguides a la Conselleria perquè hi posi remei al més aviat possible.

Cala d’Or és el principal nucli turístic del municipi de Santanyí, i un dels més importants de la Comarca del Migjorn de Mallorca. De fet, té més població que el propi poble de Santanyí (Cala d’Or té al voltant de 4.800 empadronats), i durant la temporada turística la població es multiplica exponencialment. És per això que des del consistori es va posar en marxa la recollida de firmes de veïnats.

La batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, explica “l’atenció mèdica continuada és una reivindicació històrica per al nostre poble. Les instal·lacions actuals permetrien tenir aquest servei sense problemes, i és una necessitat fàcil d’entendre; tenim gairebé 5.000 habitants empadronats, i durant la temporada turística aquesta xifra es multiplica entre les places hoteleres i les segones residències. El Centre de Salut de Santanyí, on hi ha metge les 24 hores, és a 15 quilòmetres, uns 25 minuts. Un temps que pot suposar una diferència important en cas d’emergència. És per això que pensem que la Conselleria de Salut hauria d’entendre la reivindicació de Cala d’Or.”

Bookmark and Share