COMENÇA LA CAMPANYA DE LA TRIQUINOSI A SANTANYÍ
Aquest cap de setmana comença la temporada de matances i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Santanyí ha tornat a posar en marxa un altre any la “Campanya contra la triquinosi”, un paràsit que deriva de la carn del porc de les matances i que pot resultar molt perjudicial per a la salut si la carn es consumeix crua.
Un dels principals objectius d’aquesta campanya és la de fer de pont entre el matancer i la veterinària i donar facilitats als matancers. A partir de dia 1 de novembre l’Ajuntament posa a disposició de tots els santanyiners un servei de recollida de mostres de la carn del porc a través del guàrdia rural Damià Obrador i un servei d’anàlisi a càrrec de dues veterinàries col·laboradores, na Maria Ginard i na Francisca Rosselló.

Aquesta campanya durarà aproximadament fins al mes de febrer. Tot i que durant els darrers anys el nombre d’anàlisis a les Balears no ha estat molt elevat, Santanyí sempre s’ha mantingut al capdavant de la llista. Cal destacar que durant els dos darrers anys, Santanyí ha estat el nucli de població que més anàlisis s’han realitzades a Mallorca (al voltant de 100).

Tal com destaquen la regidora de Salut, Maria Pons i el batle de Santanyí, Llorenç Galmés: “Volem seguir conscienciant a la gent de la importància que té per a la salut fer aquesta prova”. Galmés afegeix: “Només es tracta d’extreure una petita mostra del porc i amb menys de 48 hores ja s’ha de saber el resultat. Per tant, és ràpid, costa molt poc i és necessari per a prevenir malalties molt greus”. Finalment, tant el batle com la regidora volen donar públicament les gràcies a tots els que han col·laborat amb aquesta campanya i volen agrair de manera especial la feina feta a Damià Obrador per la seva implicació.
Campanya triquinosi Santanyí - Damià Obrador
Campanya triquinosi Santanyí - Damià Obrador
Bookmark and Share