EL CONSELLER DE ENERGIA I MOBILITAT VISITA SANTANYÍ I CALA D’OR
MARC PONS ACOMPANYAT DEL BATLE LLORENÇ GALMÉS HA ANAT FINS S’ALMONIA AMB EL BUS LLANÇADORA I HA PASSAT PER LA DEPURADORA DEL NUCLI TURÍSTIC.
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha estat avui dematí, 12 de juny, al municipi de Santanyí. Acompanyat en tot moment del batle de Santanyí, Llorenç Galmés, han fet el recorregut de l’autobús llançadora que va de Santanyí a cala s’Almunia i es caló des Moro. Una iniciativa que té per objectiu millorar l’accés a Cala s’Almunia que des del passat 1 de maig té restringit l’entrada amb vehicle particular. El bus regular de la línia L505 està en
funcionament des del dia 1 de juny; fins avui han utilitzat aquest servei 397 persones i el dia de més afluència el varen fer servir 59 persones.

Galmés ha destacat la col·laboració que han mantingut les dues institucions per la posada en marxa d’aquest servei, sobre tot, escoltant les necessitats del veïnats, que la temporada passada van patir moltes molèsties donada la gran afluència de visitants.

Després de s’Almonia, també s’ha visitat la depuradora de Cala d’Or per presentar un dels sistemes fotovoltaics que està instal·lant el Govern i que estarà finalitzat durant el mes de juny. En aquesta infraestructura s’estan instal·lant uns 1.000 m2 de plaques solars que generaran 100 kW d’energia solar fotovoltaica. Suposa un estalvi de 114.000 kg de CO2 l'any. Aquesta iniciativa té com a objectiu l’autoconsum d’energia per a la depuradora, tot i que en els moments que hi ha sol i no hi ha consum es venen els excedents a la xarxa. Està previst que en un any es generi l’equivalent al 18 % del consum anual energètic que consumeix aquesta depuradora.

Bookmark and Share