El ple de Santanyí demana al Consell de Mallorca un carril bici i un passegi que connecti amb Campos
A la sessió plenària també s’ha sol·licitat a la institució insular el condicionament i millora de diferents carreteres secundàries que passen pel municipi.
El ple de l’Ajuntament de Santanyí ha aprovat per unanimitat una moció per demanar al Consell de Mallorca, la construcció d’un carril bici amb passeig per a vianants que arribi fins el Polígon Industrial de s’Olivò, que està situat a l’entrada del poble des de Campos. La moció, presentada pel Partit Popular, també inclou la petició de que aquest passeig arribi al nucli campaner, tot i que aquesta connexió amb Campos no ha comptat amb el suport dels partits de l’oposició.

Segons el text aprovat a la sessió plenària, ja al 2015 es va demanar a la institució insular fer un passeig fins al polígon de s’Olivó, quan es va inaugurar un establiment comercial al que acudia molta gent amb bicicleta i a peu. Des de llavors no s’ha fet res, i s’ha posat de manifest que és perillós que els veïnats i visitants vagin a peu o amb bici pel voral de la carretera al polígon, situat a uns 500 metres del centre urbà. Enguany, a més s’hi afegeix que des del passat 1 de juny, a s’Olivó s’hi ha instal·lat l’aturada del bus llançadora que connecta Santanyí amb s’Almonia i el Caló des Moro. La moció també inclou la petició de que aquest passeig arribi fins a Campos seguint el traçat de la carretera MA-19, per aconseguir millorar la seguretat a una carretera utilitzada per molts de ciclistes i corredors; i també com a reclam turístic, ja que es podria sumar als 58 quilòmetres de ruta cicloturística que ja hi ha al municipi de Santanyí.

A la mateixa sessió també s’ha aprovat una altra moció per instar al Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca que una vegada acabada la temporada turística s’asfalti de bell nou i al més aviat possible, el tram de la MA-19 que va de Santanyí a s’Alqueria Blanca, i la carretera MA-6012 que va de Santanyí a Cala Figuera. També s’ha aprovat instar al Consell la millora del traçat de la carretera que connecta Santanyí amb Es Llombards, una via que manté un traçat amb nombrosos revolts i trams amb poca visibilitat i molt estrets.

Segons ha explicat el batle, Llorenç Galmés, “Santanyí en temporada alta amb 17.000 places d’allotjament turístic, és el municipi turístic per excel·lència del Migjorn de l’illa, i necessita que les seves vies de connexió estigui en les millors condicions i amb totes les garanties de seguretat possibles. El passeig fins s’Olivió ja hauria de ser una realitat, i allargar-lo fins a Campos dotaria d’un atractiu turístic que sumaria valor afegit al sud de Mallorca”.

Bookmark and Share