Es Pontàs protagonista del cupó de l’ONCE del 4 de juliol
Es Pontàs, situat al terme municipal de Santanyí, és la imatge del cupó de l’ONCE del dimarts 4 de juliol. Cinc milions i mig de cupons difondran per tot l’estat espanyol la bellesa d’aquest illot al qual l’erosió ha donat forma de pont.

El cupó ha estat presentat avui dematí a l’Ajuntament de Santanyí per el batle, Llorenç Galmés, i José Vilaseca, delegat territorial de l’ONCE, que han estat acompanyats pels regidors del consistori i els venedors de cupons del terme municipal.

Situat a Santanyí, Es Pontàs és un illot que l’erosió al llarg dels segles li ha fet agafar forma de pont. Una casualitat de la natura que ha servit com a model i inspiració a pintors i artistes durant any. Una tradició que encara continua.

A més, en l’actualitat és l’escenari per a que un bon nombre d’escaladors professionals i aficionats pugin per les seves parets; de fet, s’hi han enregistrat diverses pel·lícules sobre escalada a Es Pontàs. Per gaudir del monument natural per complet, es recomana una visita guiada en barca.

Santayí és el municipi situat més al sud de Mallorca. Limita amb els pobles de Ses Salines, Campos i Felanitx, i compta amb 35 quilòmetres de costa. Al seu territori hi ha el Cap Salines, l’extrem més meridional de l’illa, allunyat només 150 quilòmetres de la costa africana. Es tracta d’un municipi turístic, amb 14 nuclis de població, per el qual passen milers de turistes cada any buscant un lloc de repòs proper a la costa i amb diferents punts d’interès com Es Pontàs.

Bookmark and Share