L’AJUNTAMENT APROVA UN PRESSUPOST DE 20 MILIONS D’EUROS
GRÀCIES A LA BONA GESTIÓ ECONÒMICA, ES DURAN A TERME PROJECTES DE MILLORA ALS 13 NUCLIS DE POBLACIÓ.
Ple Pressupost Santanyí 2016
Ple Pressupost Santanyí 2016
L’Ajuntament de Santanyí ha aprovat avui dimarts el pressupost municipal per a l’any que ve. Uns comptes que segueixen la línia que marcà l’actual batle de Santanyí, Llorenç Galmés, durant la primera legislatura. L’objectiu és cobrir les necessitats més bàsiques dels santanyiners i millorar la seva qualitat de vida. Per això, el pressupost de 2016 contempla, en gran part, ajudes a serveis socials i als més joves. Enguany, també destaca la promoció cultural.

A més, cal destacar que el Consistori santanyiner mantindrà totes les ajudes als clubs esportius i associacions i augmenta la partida destinada a promoció turística. L’objectiu és potenciar el creixement econòmic i els esports.

A banda de tot això i gràcies a la bona gestió econòmica, el pressupost del 2016 també contempla un seguit d’actuacions que es duran a terme a tots els nuclis del municipi per tal de millorar i potenciar els diferents sectors del municipi. Alguns dels projectes que destaquen són la rehabilitació dels principals carrers de Cala d’Or com les avingudes Tagomago, Boulevar i Espalmador. També el pressupost contempla l’adquisició de terrenys per a la construcció d’una rotonda en direcció cap al Santuari de Consolació, la rehabilitació del convent de Ca ses Monges i una pista de pàdel a s’Alqueria Blanca, l’adequació i embelliment dels carrers de Cala Figuera (començant pel carrer Juan Sebastián El Cano), la compra d’una nova motocicleta i d’un vehicle adaptat per a la Policia Local, la creació d’una nova pàgina web de l’Ajuntament i també d’una de turística per Cala d’Or, l’ampliació del carrer sa Torre de Portopetro, l’elaboració del projecte d’un nou centre social a Son Moja i la posada en funcionament del gimnàs a Santanyí, entre d’altres.

A més, destaca la important partida que s’ha destinat per noves fases d’enllumenat públic a nuclis com es Llombards, es Cap des Moro, Cala Llombards, Cala Santanyí, Calonge o Portopetro, i una altra per arreglar diferents paviments i millorar les voravies i camins com és el cas també de Son Moja, es Llombards, Portopetro i Calonge.

Finalment, destacar que també s’ha vist augmentada la partida destinada al manteniment i rehabilitació dels centres educatius, instal·lacions esportives i dependències municipals i, una vegada més, es registra una nova partida destinada a la millora de la qualitat de l’aigua a Santanyí.

Segons ha destacat el batle de Santanyí, Llorenç Galmés: “S’aprovarà un pressupost realista i adaptat a les necessitats actuals. Hem tractat l’economia de l’Ajuntament com ho feim amb la de casa: no hem gastat més del que teníem i no invertirem en projectes ambiciosos si no tenim el capital per fer-ho”.
Bookmark and Share