L’AJUNTAMENT DE SANTANYÍ I LAUSA PRESENTEN EL PROJECTE DE CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE SES TALAIES DE CAN JORDI
EL CONSISTORI INVERTIRÀ 9.000 EUROS EN AQUEST PLA DIRECTOR DE 5 ANYS PER RESTAURAR EL POBLAT TALAIÒTIC.

L’Ajuntament de Santanyí i l’Associació Cultural de Santanyí “LAUSA” han presentat aquest cap de setmana el pla director que s’ha redactat amb la finalitat de dur a terme intervencions arqueològiques a un dels poblats talaiòtics més històrics del terme de Santanyí, Ses Talaies de Can Jordi. A l’acte hi assistí Cosme Aguiló, membre de LAUSA, l’arqueòloga del projecte i el batle de Santanyí, Llorenç Galmés. Cal destacar que aquest projecte també està finançat pel Consell de Mallorca.

Aquest projecte sorgeix després que el Consistori santanyiner i LAUSA signessin un conveni de col·laboració ara fa dos mesos per conservar el patrimoni cultural del terme. L’Ajuntament aportarà la quantitat de 9.000 euros per fer front a part de les despeses que comportaran les tasques de recerca i restauració.

Aquest projecte es vol centrar en l'excavació i restauració de les estructures tant de la murada com de les estructures que romanen sota els nivells d'enderroc. Igualment, es procedirà a la restauració del portal i finalment, s’intervindria el talaiot i les habitacions adossades radialment a ell.

Paral·lelament, l’Ajuntament s’ha compromès a treballar conjuntament amb els membres de LAUSA en la preparació i desenvolupament del projecte, amb l'objectiu de generar dinàmiques de retroalimentació del coneixement entre els tècnics i els voluntaris que vagin més enllà de les tasques de camp. A través del Consistori es mirarà d'ampliar la participació de sectors més amplis entre la població de Santanyí, amb especial èmfasi en els estudiants dels darrers cursos de batxillerat i altres persones del teixit associatiu de Santanyí.

Bookmark and Share