L’AJUNTAMENT SOL·LICITA LLOGAR ES FORTÍ PER PROHIBIR-HI QUALSEVOL ACTIVITAT ECONÒMICA
LA FORTALESA ÉS PROPIETAT DE LA FUNDACIÓ ILLES BALEARS I LA TENEN ARRENDADA A UNA ALTRA EMPRESA QUE PRETÉN DONAR-LI UN ÚS COMERCIAL.
Davant la possibilitat que l’empresa que té llogada l’antiga fortalesa militar des Fortí a la Fundació Illes Balears pugui exercir una activitat comercial, l’Ajuntament de Santanyí ha vist oportú demanar a la Fundació que restringeixi el contracte amb l’empresa actual i sol·licitar la possibilitat de llogar aquest monument que des de l’any 1949 està catalogat com Bé d’Interès Cultural.

L’Ajuntament de Santanyí ha vist oportú iniciar aquests tràmits abans que el departament de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca dictamini si es pot dur a terme l’activitat econòmica que ha sol·licitat l’empresa.

L’objectiu d’aquest nou projecte que pretén posar en marxa el Consistori és restringir qualsevol activitat comercial que es pugui dur a terme al voltant d’aquest monument que forma part del patrimoni històric del municipi. La batlessa de Cala d’Or, Bàrbara Xamena considera que “es Fortí és un monument emblemàtic, que forma part de la nostra història i no ens pareix bé que s’exploti com a bar i en benefici d’un privat. Creim que som els veïnats i els nostres turistes els que hem de poder gaudir d’ell”.

Aquest antiga fortalesa militar va ser construïda l’any 1730 i s’ubica a la punta de Cala Llonga. L’exèrcit la va subhastar i l’any 1878 va passar a ser de propietat privada i a formar part de la urbanització de Cala d’Or, Josep Costa Ferrer. L’any 1992 la família la transferí a la Fundació Illes Balears que redactà i executà un pla de reconstrucció que finalitzà l’any 1995. Des de llavors, la Fundació i l’Ajuntament col·laboren perquè hi facin puntuals esdeveniments culturals com concerts o exposicions.

Bookmark and Share