NOU ENLLUMENAT PÚBLIC A ES CALÓ D’EN BUSQUES
A més de la direcció d’obres i el manteniment, l’Ajuntament aportarà un 48% de l’import del projecte i el Govern la resta.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han signat un conveni per millorar l’entorn portuari de Cala Figuera.

Aquest acord, que dóna resposta a una reivindicació municipal des de fa anys, implica un acord institucional que permetrà la posada en marxa de les obres de millora de l’enllumenat públic a la zona del Caló d’en Busques.

Gràcies a aquesta col·laboració, serà possible enllestir la iniciativa de manera conjunta, tot i que s’actuarà damunt espais que són de les diferents administracions: d’una banda, hi ha un tram de domini portuari; i, de l’altra, també hi ha zona municipal.

El projecte, que ha estat redactat per l’enginyer industrial Sebastià Llompart, té un pressupost total de 81.219,7 € dels quals, i atès el percentatge de propietat de les àrees on s’actuarà, Ports de les Illes Balears es farà càrrec del 52% (és a dir, 42.107,57 €), i l’Ajuntament, del 48% restant.

Així mateix, l’Ajuntament s’ocuparà de tot el procés de licitació de l’obra, de la direcció, del manteniment de la xarxa d’enllumenat i també de les despeses de consum.

Pons i Galmés han destacat la importància de “dur endavant actuacions de col·laboració entre diferents institucions per millorar entorns de gran valor i tan emblemàtics per a l’illa de Mallorca com és el port de Cala Figuera”.
Característiques del projecte
Tres són els grans eixos que marquen el projecte de nova xarxa d’enllumenat al port de Cala Figuera:
— Dotació de més seguretat a la zona, gràcies a una correcta il·luminació de l’entorn.
— Aplicació de criteris d’eficiència energètica en tota la xarxa.
— Millora i embelliment de l’entorn.

Les actuacions concretes que es duran a terme són:
— Instal·lació d’un nou comptador situat al costat del quadre general.
— Instal·lació de 25 lluminàries.
— Instal·lació de 2 balises amb llum LED.
Bookmark and Share