Obrin les escoletes municipals gestionades per l’Ajuntament de Santanyí

Després d’un procés llarg i laboriós, l’Ajuntament de Santanyí ha assumit la gestió de les escoletes municipals, i a partir del dia 1 de juny, els centres obrin les portes. Així, al terme hi haurà 100 places distribuïdes entre les escoletes de Cala d’Or, es Llombards i Santanyí. Al nucli costaner de Cala d’Or hi haurà quatre aules: dues amb capacitat per 12 infants d’un i dos anys, una aula per 18 alumnes de dos i tres anys, i una aula amb capacitat per atendre 7 nadons. Al centre des Llombards hi haurà dues aules: una per infants d'un a tres anys amb 15 places, l’altra amb 7 places per a nadons. L’escoleta de Santanyí també tendrà dues aules: una amb 12 places per alumnes d’un i dos anys, i una amb 18 places per a infants de dos i tres anys.

Des de l’Ajuntament de Santanyí, la regidora de Guarderies i Escoletes, Bàrbara Xamena, s’ha mostrat molt satisfeta “ja ha arribat el dia en el qual podrem rebre els primers nins i nines a les escoletes gestionades directament per l’Ajuntament. Hem fet un gran esforç per fer una posada a punt dels centres, així com per a la gestió i contractació de tot el personal necessari per atendre a un centenar d’infants. Evidentment ara mateix no tenim totes les places ocupades, però hem creat un equip que està sobradament preparat per fer-ho”.

Cal recordar que a finals de l’any passat. l’Ajuntament va haver de recuperar la gestió de les escoletes. A principis del 2020, la gestió d’aquests centres havia estat concedida a l’empresa guanyadora d’un concurs públic convocat pel consistori. Però per la situació derivada de la crisi sanitària, l’empresa va tenir dificultats per poder complir amb el contracte, per la manca de matriculacions durant el confinament i els mesos posteriors. Aquesta situació va fer que l’Ajuntament negociés amb l’adjudicatària de la gestió, una rescissió del contracte, que permetés al consistori assumir la gestió de les instal·lacions de Cala d’Or, Santanyí i es Llombards.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha agraït “l’esforç i dedicació tant de la regidoria de Guarderies i Escoletes, com a tots els tècnics municipals que d’una manera o altra ha treballat per aconseguir arribar a aquest moment. Tornar a oferir aquest servei després de la situació tan complexa que ens ha tocat viure com a societat, ha estat possible gràcies a l’esforç de tots. En pocs mesos hem passat de no tenir res, a tenir un equip de primer nivell i unes instal·lacions que han rebut una modèlica posada a punt. Ara només falta que, a poc a poc, comencin a venir els alumnes”.

Totes les famílies que estiguin interessades en aquest servei, poden contactar, a partir de dimarts 1 de juny amb el 971657203 de 9.00 h a 14.00 h, o amb el correu electrònic escoletes@ajsantanyi.net.