SEMDESA disposarà l’any 2020 d’una màquina per desbrossar camins per no haver d’externalitzar la feina

La junta general de l’empresa municipal de serveis de Santanyí ha aprovat el pressuposto per l’any que ve, que pugen 2,2 milions d’euros

L’equip de govern de l’Ajuntament de Santanyí s’ha posat per objectiu per la legislatura 2019-2023 resoldre les mancances dels diferents nuclis de població en matèria de neteja i manteniment de carrers i camins. Per això, s’ha aprovat dotar amb més doblers l’empresa municipal de serveis, SEMDESA, començant per l’exercici del 2020, ja que s’ha augmentat el seu pressupost en 180.000 euros, fins a arribar als 2,2 milions. Aquest augment de doblers serviran per fer tota una sèrie d’adquisicions de maquinària i de contractació de personal per donar un millor servei a la ciutadania. Segons ha explicat el regidor responsable de SEMDESA, Joan Gaspar Aguiló, “ens hem posat per objectiu fer encara més eficient l’empresa municipal. Hem fet un esforç per poder comprar equipaments necessaris per donar el servei que es mereixen tots els veïnats del municipi de Santanyí, el de tots i cada un dels nuclis de població”.

Entre les inversions més importants que es duran a terme l'any 2020, hi ha l’adquisició d’una nova màquina per fer nets carrers, així com una màquina per desbrossar camins, una feina que fins ara es feia amb la subcontractació de diferents empreses però que ara l’assumirà SEMDESA.

A més, també es destinarà una forta inversió al capítol de personal, amb la contractació de més personal de neteja, tant pel manteniment de carrers com pel servei  de neteja dels edificis i instal·lacions municipals. Amb aquest augment de pressupost també es podran consolidar llocs de feina, com el del personal que s’encarrega del manteniment i els serveis dels cementiris municipals.

De la mateixa manera, aquestes millores també serviran per poder ampliar l’horari del servei de recollida de voluminosos a domicili. Així, els veïnats que es vulguin desfer de mobles i d’altres deixalles de grans dimensions tindran podran requerir el servei per les horabaixes.

La batlessa del municipi, Maria Pons, s’ha mostrat molt satisfeta de poder millorar els serveis que dóna SEMDESA: “la nostra responsabilitat com a representants d’una institució com l’Ajuntament de Santanyí és aconseguir que els nostres veïnats i veïnades estiguin tan ben atesos com sigui possible. Pensàvem que l’empresa municipal necessitava un impuls per avançar i fer més feina i millor, i per això aquest augment de pressupost, que es traduiran en més serveis per la ciutadania”.

SEMDESA va ser creada l’any 2006 per assumir tota una sèrie de serveis que prestava directament l’Ajuntament de Santanyí, o que havia de subcontractar. Precisament per això es va crear l’empresa municipal, que avui té 90 treballadors que s’encarreguen de tasques diverses com la neteja viària, d’edificis i locals municipals, el manteniment de les instal·lacions elèctriques i fontaneria, la gestió del tanatori i cementiris municipals, la gestió dels mercats municipals, la gestió dels punts verds, el manteniment de les platges, etc.