L’Ajuntament de Santanyí crea 19 rutes ciclistes per sumar a l’oferta turística del municipi

Santanyí està decidit a aposta per crear nous al·licients i punts d’interès per a tots aquells que decideixen visitar el municipi durant les seves vacances. Per això, des de la regidoria de Turisme s’han creat 19 rutes ciclistes que tenen com a punt de partida diferents punts del terme, amb l’objectiu de sumar atractius a l’oferta turística. Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “Santanyí té molts de factors que el fan interessant per aquells que l’escullen com a destinació per passar el seu període de descans, però la nostra obligació és treballar per trobar nous factors interessants. La creació d’aquestes rutes n’és un gran exemple, ja que ajuda a allargar la temporada turística més enllà de l’època estival. Tots els esforços són pocs per ajudar al nostre teixit empresarial”.

Aquestes rutes es divideixen en dos grups; el primer, amb 12 recorreguts, estan pensats per fer amb bicicleta de carretera, i el segon, amb 9 rutes, amb bicicleta de muntanya. Totes tenen el punt de partida i arribada al terme municipal de Santanyí, i recorren diferents indrets de l’illa de Mallorca. Per exemple, n’hi ha una que va des de Cala d’Or al Cap Salines, una altra que arriba al Santuari de Bonany de Petra, o una altra que va fins a Formentor. Les rutes estan recollides en un llibret de quaranta pàgines on es donen tots els detalls per on passen, així com la seva dificultat, temps aproximat necessari, distància total a recórrer, una petita descripció, així com els punts d’interès que es poden trobar durant el recorregut. A més, totes i cada una de les rutes, tenen el seu propi codi QR perquè els usuaris les puguin seguir fàcilment des del telèfon mòbil.

El regidor de Turisme de Santanyí, Rafael Batle, s’ha mostrat completament compromès amb projectes com aquest: “des de l’equip de govern i la regidoria de Turisme hem de treballar per estar sempre millorant la nostra oferta. Teníem una feina feta amb les rutes ciclistes, però hem anat una mica més enllà gràcies a un gran equip de tècnics del departament, i a la col·laboració dels clubs ciclistes del municipi. Estem molt satisfets perquè recentment vàrem presentar les rutes a una de les fires més importants del món, com és FITUR, i van tenir una gran acollida”.

Des de l’Ajuntament de Santanyí s’agraeix moltíssim la col·laboració del Club Ciclista Cala d’Or i del club Ferrobikes, així com a Francisco Carrizo, Tomeu Adrovar i Manu Ahn per la seva ajuda a l’hora de crear i fotografiar les rutes.