Santanyí aprova un pressupost de 24,6 milions d’euros per al 2020

A la darrera sessió plenària de l’any, s'han aprovat uns comptes que se centraran en la finalització de projectes i que suposaran una millora per als ciutadans

Per al pròxim exercici, l’Ajuntament de Santanyí disposarà d’un pressupost de 24,6 milions d’euros, lleugerament superior a l’any passat que va arribar a gairebé 21 milions. El principal motiu per l’augment al pressupost respecte a l’exercici anterior és que s’han inclòs els dos milions i mig d’euros que el consistori santanyiner ha hagut de finançar a la Conselleria d’Educació perquè pogués tirar endavant l’ampliació del CEIP Blai Bonet.  

A més, els comptes contemplen inversions per valor d'1,5 milions d’euros, que es destinaran a diferents projectes que es realitzaran a tots els nuclis de població del municipi. Segons ha explicat la batlessa del municipi, Maria Pons, després de la sessió plenària on s’han aprovat aquests pressupostos, “estam molt satisfets de poder tirar endavant uns comptes amb tanta solvència i amb els quals esperem arribar a tota la població. Són gairebé 25 milions d’euros que ens permetran seguir funcionant sense retallar els serveis, i amb inversions a tots i cada un dels pobles que hi ha al municipi”.

Entre els projectes que tiraran endavant durant el 2020 destaquen el projecte del nou aparcament i plaça a Portopetro, una forta inversió en millores de diferents equipaments i carrers a Cala d’Or, la construcció d’un nou parc i la millora d’una zona verda a s’Alqueria Blanca, a la rehabilitació de l’edifici annex a la casa consistorial que servirà per ampliar les dependències municipals.

Cal recordar que la legislatura passar es va acabar amb tot el deute, i per al 2020 l’Ajuntament de Santanyí vol encaminar els pressupostos a continuar millorant el dia a dia dels ciutadans del municipi. Totes les partides pressupostàries augmenten la quantitat de doblers que reben, destacant el capítol d’inversions. Per departaments, on més recursos es destinen és al de Serveis Generals i Infraestructures Muncipals, seguit d’Educació, Joventut, Serveis Socials, Turisme, Policia, Treballadors Públics i Cultura.

La regidora d’Economia i Hisenda de Santanyí, Maria Monserrat, també ha destacat que el pressupost de 2020 de Santanyí “serà molt equilibrat pensat a assolir objectius realistes i sense comprometre el futur del municipi. Hem fet els pressupostos pensant en les necessitats dels nostres veïnats i per millorar el seu dia a dia. Sabem que som la primera línia on ha de recórrer la ciutadania, i per això hem d’estar al seu servei i cobrir les seves necessitats”.