Inauguració de l'exposició de l´Arxiu fotogràfic de Maria Grimalt, Notxe

10-Marzo-2023
A la Sala Bússer de l'Ajuntament de Santanyí
20.00 h

L’Ajuntament de Santanyí per resolució de la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni de 4 de setembre de 2023 (BOIB núm. 137, de 7 d’octubre de 2023) ha rebut, en el marc de la convocatòria de subvencions any 2023 pel desenvolupament d’activitats culturals d’administració local o dels organismes autònoms que en depenen, publicada en extracte al BOIB núm. 22, de 18 de febrer de 2023, 9.759,35 euros per a l’exposició Maria Grimalt, Notxe, (1920-2004), una vida dedicada a la fotografia.

Dins els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona.

Maria Grimalt, Notxe (Santanyí,1920-2004), fotògrafa, fou una dona d'empenta que dedicà la seva activitat professional a plasmar en imatges els llocs, les gents que hi viuen i les seves experiències vitals.

Després del procés de digitalització i catalogació de gran part de l’arxiu fotogràfic de l’Estudi Vidal, integrat per les produccions de Maria Grimalt i del seu mestre, Guillem Vidal, Bennàssar, aquesta exposició en presenta una petita mostra en un conjunt d’impressions digitals a partir de la digitalització dels negatius originals.

Per una part, es pretén donar llum de bell nou a algunes d’aquelles instantànies, fragments breus i estàtics de la història d’un poble, i mostrar-ne un mosaic succint de records que esperonegi la memòria entre la seva gent. D’altra banda, es vol retre un humil homenatge a la figura emprenedora de Maria Notxe qui, amb el mestratge de Guillem Bennàssar, realitzà la feina de fotògrafa en una època en la qual no era gens habitual que ho fes una dona.

Maria Grimalt, Notxe (Santanyí, 1940 – 2004), fou una dona d’empenta que exercí com a fotògrafa  a l’Estudi Vidal de Santanyí amb el mestratge de Guillem Vidal, Bennàssar. Després del procés de digitalització i catalogació de gran part de l’arxiu fotogràfic de l’Estudi Vidal, integrat per les produccions d’ambdós, aquesta exposició en presenta una petita mostra d’impressions digitals a partir de la digitalització dels negatius originals. Així, es pretén tornar a la llum alguns d’aquells  records d’un poble i la seva gent. D’altra banda, es vol retre un humil homenatge a la figura emprenedora de Maria Notxe  qui realitzà la feina de fotògrafa en una època en la qual no era gens habitual que ho fes una dona.

Romandrà oberta fins dia 31 de març

Ho organitza: LAUSA

Hi col·labora: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí