L’Ajuntament de Santanyí crea 12 rutes senderistes per sumar a l’oferta turística del municipi

El municipi de Santanyí segueix a apostar per la creació de nous al·licients i punts d’interès per a tots aquells que decideixen visitar el terme, sigui durant la temporada alta o durant la tardor i l’hivern. Per això, des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Santanyí s’han creat 12 rutes a peu i senderistes que tenen com a punt de partida i arribada diferents ubicacions del municipi, amb l’objectiu de sumar a tractius a tot allò que ofereix el terme.  

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “Santanyí té molts de factors que el fan interessant per aquells que l’escullen com a destinació per passar el seu període de descans, sigui a l’estiu o a la temporada baixa, i la nostra obligació és treballar per trobar nous factors interessants. La creació d’aquestes rutes n’és un gran exemple, ja que ajuda a allargar la temporada turística més enllà de l’època estival. Tots els esforços són pocs per ajudar al nostre teixit empresarial”. 

Aquestes rutes estan repartides majoritàriament per la zona costanera de tot el terme i estan classificades segons la seva dificultat, encara que la majoria són accessibles per a tothom. Per ajudar a seguir-les, s’ha creat un mapa on s’inclou, a més del seu recorregut, codis QR amb tota la informació necessària i d’altra informació complementària. A més, aquestes rutes també han estat senyalitzades amb indicadors als seus traçats que també inclouen els codis QR per ajudar als senderistes.  

El regidor de Turisme de Santanyí, Rafael Batle, s’ha mostrat completament compromès amb projectes com aquest: “des de l’equip de govern i la regidoria de Turisme hem de treballar per estar sempre millorant la nostra oferta. Teníem una feina feta amb les rutes ciclistes que van presentar l’any passat, que han estat un gran èxit, però hem anat una mica més enllà amb noves rutes gràcies a un gran equip de tècnics del departament per crear aquestes rutes a peu. Estam molt satisfets perquè aquest estiu ja hem començat a presentar-les als visitants a les oficines d’informació turística del terme, i han estat molt ben acollides. I seran un altre element que promocionarem a les fires turístiques a les quals hem d’anar els pròxims mesos”. 

Els recorreguts de les rutes van des dels 650 metres als 4,5 quilòmetres, i quasi totes es poden fer amb menys d’una hora. Els traçats passen per indrets com el Parc Natural de Mondragó per visitar el mirador de Ses Fonts de n’Alis, o fan recorreguts des de nuclis com Cala d’Or, Cala Figuera, Cala Santanyí o Portopetro, passant per Calonge, s'Almunia o es Pontàs.