L’exposició de l’arxiu fotogràfic de Maria Grimalt i la IX Curs Popular per la Dona, actes principals del 8-M a Santanyí

Un any més, l’Ajuntament de Santanyí ha organitzat diferents actes per la celebració del Dia de la Dona. Com és habitual, des de fa uns dies la pancarta de 8M penja de la façana del consistori, que a més s’ha il·luminat de color morat. Per al divendres 10 de març, l’Associació Cultura Lausa, ha organitzat amb el patrocini de l’Ajuntament de Santanyí, l’exposició fotogràfica de l’arxiu de Maria Grimalt, Notxe. La mostra s’inaugurarà a les 20.00 h a la Sala Bússer de la casa consistorial. Segons han explicat des de Lausa, Maria Grimalt (Santanyí,1920-2004), va ser una dona d'empenta que dedicà la seva activitat professional a plasmar en imatges els llocs, les gents que hi viuen i les seves experiències vitals. Aquesta exposició presenta una petita mostra en un conjunt d’impressions digitals a partir de la digitalització dels negatius originals.

Abans de la inauguració, la regidora de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Santanyí, Ricarda Vicens, llegirà el manifest del 8-M, qui ha convidat a tothom a acudir a l’acte: “serà una exposició que valdrà la pena veure; estam molt agraïts a Lausa per la iniciativa. Maria Grimalt és un exemple de dona que es va professionalitzar en un temps i en un camp on no era habitual veure dones. Estam convençuts que agradarà a tothom que s’acosti a la mostra”.

A més, aquest cap de setmana també tindrà lloc la Cursa Popular per la Dona, que enguany arriba a la novena edició. Serà diumenge dia 12 de març a partir de les 10.30 h, quan es donarà la sortida a la modalitat infantil. Un quart d’hora més tard serà el torn de la prova de Nordic Walking i a les 11.00 h sortiran els corredors de la cursa a peu. El recorregut serà de 7,5 quilòmetres amb sortida i arribada a la Plaça Major de Santanyí. Els 100 primers inscrits rebran una samarreta commemorativa de la cursa, organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Santanyí.