Inauguració de l’exposició: Abric i coratge de Núria Sánchez

08-März-2024
A la Sala Bússer de l’Ajuntament de Santanyí
19.00 h

Abric i coratge és un projecte fotogràfic que té com a objectiu visibilitzar i reconèixer les tasques de cura que assumim les dones dins la societat. Mostrar l'empoderament, la capacitat de gestió, valentia i l'estima a l'hora de fer i cuidar. Tot i estar en un moment d'avanç, hi ha moltes rutines que continuen sent iguals que fa anys, patrons que se segueixen repetint i rols que cauen sobre la dona.

El projecte pretén ser un reconeixement a totes elles, per les tasques que fan i que es carreguen a l'esquena. També pretén ser una manera d'obrir els ulls a la resta per tal que es vegin totes aquestes tasques rutinàries i que molts de pics no és valorada perquè no és visible. 

Les fotografies documenten diferents àmbits: Mares monoparentals, cures de gent major, maternitat en tots els aspectes previs, durant i posterior, la cura de les padrines als nets o la diversitat cultural. "Són imatges capturades a les cases de la gent, que m'ha obert les portes de casa seva i m'ha deixat ser partícip de les seves rutines i dels seus moments més íntims"(Núria Sánchez).

Ho organitza: Regidoria de Cultura i regidoria d’Igualtat i la Dona de l’Ajuntament de Santanyí