El municipi tanca l’any Bisbe Verger amb la presentació del llibre d’Andreu Ponç i Fullana dedicat al fill il·lustre de Santanyí

El Teatre Principal de Santanyí es va omplir aquest cap de setmana per a la presentació del llibre titulat Fr. Rafel Josep Verger i Suau. Missioner Franciscà i bisbe de Nuevo León, original d’Andreu Pons Fullana. Es tracta d’un estudi biogràfic detallat que l’autor ja va publicar l’any 1990, i que ha estat reeditat enguany coincidint amb el 300 aniversari del naixement del fill il·lustre de Santanyí. Al llibre es fa un recorregut per la vida i les obres del franciscà santanyiner del segle XVIII, ja que la seva labor en l'empresa missional al Nou Món el situa en un lloc prominent, alhora que com a bisbe de Nuevo León, Mèxic, fou l'artífex del qual avui és la populosa ciutat de Monterrey, a on, com a Santanyí, és recordat i estimat.  

A l’acte, celebrat a teatre del poble divendres 18 de novembre, Fr. Carlos Enrique Díaz OFM, guardià del convent de Sant Bernardí de Petra, va ser l'encarregat de fer la presentació. L’autor del pròleg, Sebastià Agustí Adrover, també havia d’intervenir, però per indisposició no va ser possible i Sebastià Vidal parlà en nom seu. Andreu Ponç també es va dirigir als assistents, i a més d’explicar la història del naixement i creació del llibre, va dedicar unes sentides paraules a tots els qui han fet possible d’una manera o altra la publicació d’aquest volum. L’acte va ser conduït per la regidora de Cultura de Santanyí, Ricarda Vincens, i la batlessa de Santanyí, Maria Pons, es va encarregar de tancar-lo. 

Aquesta nova edició de Fr. Rafel Josep Verger i Suau. Missioner Franciscà i bisbe de Nuevo León ha estat publicada amb el suport de l’Ajuntament de Santanyí, i tots els assistents a la presentació es van poder endur un exemplar a casa. Cal recordar que aquest ha sigut l’esdeveniment que tanca el programa d’actes de l’any Bisbe Verger organitzat al municipi, entre els quals va destacar l’exposició comissariada per Andreu Ponç i per la qual van més de 300 estudiants dels centres educatius del terme.