L’Ajuntament obri al trànsit el carrer Sant Andreu de Santanyí després de les obres de reforma i millora

Des d’avui dematí, el carrer Sant Andreu de Santanyí torna a estar obert al trànsit, una vegada enllestit el projecte de millora de l’entorn, l’accessibilitat i els serveis d’aquesta via del centre antic del poble. I és que les obres de reforma i condicionament del carrer Sant Andreu del nucli santanyiner, en el tram que va des de la Plaça Major fins al carrer de la Pau, s’han acabat dins els terminis previstos.  Amb una inversió de més de 185.000 euros, la feina feta dona continuïtat als diferents projectes que s’han executat en els últims anys per donar prioritat al vianant sobre el trànsit rodat, per reduir les barreres arquitectòniques i per tenir el centre històric amb carrers empedrats i voreres al mateix nivell.  

A més, també ha suposat una important millora en el sistema de conducció de les aigües pluvials, ja que s’ha aprofitat per implementar les canalitzacions. Aquest projecte del carrer Sant Andreu, a més, connecta amb els ja realitzats a la Plaça Major, la plaça Constitució, la plaça de la Porta Murada i els carrers Guàrdia Civil i Centre, Sebastià Vila i Portell, així com el carrer Sol i una part del mateix carrer Sant Andreu.  

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “una vegada més, demostram l’aposta decidida, clara i ferma per tenir el centre dels nuclis del municipi en les millors condicions possibles i per ajudar tant als veïnats com als comerços. El poble de Santanyí fa temps que a poc a poc va augmentant el nombre de carrers amb aquestes característiques, i pensam que aquesta nova inversió serà beneficiosa en tots els sentits. També suposa una millora per als veïnats, amb la feina al drenatge i amb conducció de l’aigua de la pluja, que a vegades havia creat problemes”.  

La batlessa ha obert el trànsit a primera hora del matí amb el primer tinent de batlessa, Joan Gaspar Aguiló, i el regidor de Comerç, Antoni Matas. El projecte tenia un termini d’execució de quatre mesos que s’ha complit, amb una inversió total de 186.526,85 euros.  
Tant la batlessa com els regidors, han agraït la comprensió dels veïnats i negocis de la zona per les molèsties que hagin pogut patir mentre ha durat l’obra, i per haver mostrat el seu suport a la iniciativa de continuar amb la millora del centre del poble.