L’Ajuntament de Santanyí torna a reclamar la construcció de la casa quarter de la Guàrdia Civil al municipi

El novembre del 2023 el ple municipal va requerir al Ministeri de l’Interior l’activació del projecte de construcció d’una casa quarter de la Guàrdia Civil al municipi de Santanyí. Ara, la batlessa, Maria Pons, ha enviat una nova carta a la Delegació del Govern perquè intercedeixi davant d’aquest ministeri perquè activi el projecte, oferint a més, tota la col·laboració institucional per facilitar-ne l’execució.

Es tracta d’una reivindicació història del municipi que es remunta més de cinquanta anys; i és que va ser l’any 1973 quan el consistori santanyiner va cedir a l’estat un solar de 1.500 metres quadrats a l’entrada del nucli de Santanyí per aixecar aquesta infraestructura. El projecte no va tirar endavant perquè no hi havia espai suficient, i l’any 1987 es va cedir un segon solar annex al primer, també de titularitat municipal, que suposaven en total entre els dos terrenys uns 3.200 metres quadrats. Malauradament, en tot aquest temps, no s’ha fet cap passa perquè sigui una realitat, encara que els anys 2010 i 2012 es va ratificar la cessió a la Gerència d’Infraestructures i Equipaments de la Seguretat de l’Estat (GIESE). 

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “davant les dificultats que troben els agents per accedir a un habitatge en condicions al nostre municipi, consideram que disposar una casa quarter al poble seria una gran notícia. Així ho vam traslladar a la delegada del govern, Aina Calvo, a l'última junta de seguretat, també celebrada al novembre de l’any passat. Ara tenim un nou delegat del govern, i hem trobat oportú recordar-li la situació i demanar una vegada més, la construcció de la casa quarter”. 

A la missiva dirigida al nou delegat del govern, Alfonso Rodríguez, també es posa de manifest que si no es pot fer la casa quarter, l’Ajuntament de Santanyí vol recuperar els terrenys per poder-ne disposar i utilitzar-los per a la construcció d’habitatge social o per a altres iniciatives que copsin les necessitats de la ciutadania. 

Maria Pons ha remarcat el fet que “la voluntat d’aquest ajuntament és que la Guàrdia Civil tengui un espai adequat. Però en el cas que el govern no tengui la intenció de fer-ho, volem recuperar aquests terrenys i dedicar-los a un ús de profit per als veïnats i veïnades del municipi de Santanyí”.